Thursday, November 3, 2011

Een dag

In de jaren vijftig/zestig was het een tophit: de tentoonstelling The Family of Man en het daarbij behorende fotoboek met dezelfde titel.  Een prachtige collectie foto's over allerlei aspecten van het menselijk leven, gemaakt door topfotografen van all over the world. Nog steeds een mijlpaal in de fotogeschiedenis.

 
Het project Life in a Day doet er een beetje aan denken, al is de schaal vele, maar dan ook vele malen groter. Via YouTube werd opgeroepen om een docu filmpje over het leven op 24 juli 2010 te maken. Er werden ruim 80 duizend filmpjes, rijp en groen, geupload bij YouTube. Na maanden met vierkante ogen te hebben gekeken naar het ingezonden materiaal, meer dan 4.500 uur, begonnen regisseur Kevin MacDonald en zijn team met de editing. Een bijzonder intensief proces. Begin januari 2011 was de film klaar en werd Life in a Day vertoond op het Sundance festival. Een groot succes.

Life in a Day is in zijn totaliteit gratis te bekijken via YouTube. Heel interessant. Soms zou je misschien willen dat er andere keuzes zouden zijn gemaakt uit het overvloedige materiaal. Dat er ook wat minder perfect materiaal tussen zou zitten, maar het geheel is overdonderend, ontroerend, angstaanjagend en meeslepend. Nou ja, net als, net als het leven zelf, dus.

No comments:

Post a Comment