Friday, December 20, 2013

Ons Roy

Tilburg is een leuke stad, vind ik. Helaas zijn maar weinig mensen dat met me eens. Maar er is hoop. Sinds eind oktober maakt de 22-jarige Tilburger Roy Donders furore met zijn reality tv serie bij RTL 5. Roy's show draagt heel toepasselijk de naam 'Roy Donders, stylist van het Zuiden'. Ook de vertegenwoordigers van High Culture, zoals de journalisten van het dagblad Trouw, is dit fenomeen niet ontgaan. Afgelopen zaterdag besteedden ze uitgebreid aandacht aan hem. En geef ze eens ongelijk: Roy en zijn entourage zijn onweerstaanbaar! Roy's specialiteit is het huispak, een met steentjes, glitter en pailletjes opgepimpt joggingpak voor vrouwen van het woonwagenkamp en uit volkswijken.


Daarnaast is Roy keigoed in het maken van weelderige kapsels met krullen stijf van de lak (bij voorkeur voor bruidjes en meisjes die hun eerste Communie doen), is hij zeer aaibaar -een soort wandelende teddy beer- en zijn zijn ouders ('ons' moeder en 'ons' vader) dol op hem. Sterker nog; ze lopen zich de benen uit het lijf voor 'ons' Roy. Bovendien heeft hij een geblondeerde, zonnenbankbruine zus: 'ons Rian' en lopen er ook nog wat hooggehakte BFF's rond en een chihuahua. Ondertussen zorgt Roy er toch maar mooi voor dat het Tilburgse Broekhoven zich tot een ware krachtwijk ontpopt en dat het huispak dit seizoen een fashion must-have is van het zuiverste water. Zelf zien? Klik hier of bekijk het filmpje hieronder.


Roy, die in het verleden een carriere had als volkszanger, is net als dat ene hitje dat je hoort op de radio en dat je vervolgens niet uit je hoofd krijgt. E. was op internet alle filmpjes gaan bekijken van en met Roy. Toen ik dat hoorde was ik zelf niet meer te houden. Roy is natuurleuk en toch, heb ik ook af en toe het gevoel dat het te mooi is om waar te zijn. Maar het gerucht dat Roy een typetje is van Wendy van Dijk kon ontzenuwd worden. Gelukkig maar.

No comments:

Post a Comment