Saturday, February 5, 2011

Puike Ponies

Lawaaierige veertienjarigen die voor school naar theater moeten. Een uitdaging voor acteurs, to put it mildly. En een verzoeking voor de overige aanwezigen.

De jonge Utrechtse theatergroep Ponies draait er in ieder geval zijn hand niet voor om. In 2010 maakten ze de voorstelling 'Normaal' in het kader van de manifestatie Niet Normaal in de Beurs van Berlage. Toen kwamen er 2000 jongeren kijken. Wegens het grote succes is nu besloten tot een bescheiden toernee voor een (wat) breder theaterpubliek.

Gisteren kon het zo gebeuren dat ik in Theater Kikker in Utrecht met een heel bateljon scholieren naar 'Normaal' keek.

'Normaal' gaat over de tieners Emma en Milan, hun ouders en hun leraren. Maar ook over verwarring, jezelf zijn (of juist niet), normaal doen of juist niet.
Acteurs Fabian Holle en Mariel Vaartjes spelen met vaart en humor. Ze zetten met een minimum aan middelen, wat tafels en stoelen, een paar kledingsstukken een overtuigend tieneruniversum neer.
Bij vlagen pijnlijk, maar ook scherp en ontroerend. En vooral heel erg grappig en herkenbaar. En dat was goed te merken aan de reacties in de zaal: doodstil en geboeid.

Logisch: de Ponies zijn ongelofelijk goed en dat zie en voel je, zeker als je veertien bent.

www.theatergroep-ponies.nl

No comments:

Post a Comment