Saturday, May 18, 2013

You go girl!

Anouk vertegenwoordigt vanavond Nederland bij de finale het Eurovisie Songfestival. En daarmee schrijft ze geschiedenis. Vele jaren lukte het maar niet om het met de Nederlandse inzending tot de finale te schoppen. Er was voor Nederland gewoon niks aan, jammer maar helaas.

http://static.veronicamagazine.nl/srv/gallery-1024/www/a-z/a/an/anouk.jpeg

Neerlands enige echte rockbitch Anouk heeft dit alles de afgelopen weken eigenhandig rechtgezet. Ze liet weten dat ze de klus wel wilde klaren. Om vervolgens al direct te stellen dat als ze mee zou doen ze geen zin had in een of ander halfgaar Nederlands zingwedstrijdje vooraf. Alsof ze na twintig jaar in het vak alsnog moet bewijzen dat ze echt wel kan zingen. Dus of heel graag of niet. Gelukkig werd het 'ja, graag!'.

So far so good. In Malmo aangekomen zette ze ons eerst allemaal op het verkeerde been en liep ze vervolgens (ik vind dit een charmant detail) een volstrekt absurde blessure op tijdens het bowlen. Gelukkig niks ergs. Verder hield ze zich -tres chic- buiten al de Songfestival ongein in de vorm van verkeerde feestjes, nietszeggende interviews en opgeprikte fotosessies.
Ze concentreerde zich op de klus die ze te klaren had. En daar gaat het natuurlijk om. Anouks grootste troef is dat ze met een heel mooi liedje op de proppen is gekomen, en dat heel ingetogen en puntgaaf zingt. Hopelijk doet ze dat ook vanavond weer met verve.


Of ze gaat winnen? Ik denk het niet. Het is te ingetogen en te atypisch. Of dat erg is? Welnee, wedden dat ze in positieve zin opvalt? En dat zal haar carriere in het buitenland zeker een welverdiende boost geven.

Anouk, you go girl!

No comments:

Post a Comment